L’Associació Cultural Gençana es constitueix al poble de Burg (Pallars Sobirà) amb l’objectiu de divulgar la dansa , les arts, la gastronomia i el medi ambient.

L’associació té caràcter social, artístic, gastronòmic i mediambiental, neix amb la voluntat de promoure la salut i el benestar general. Els fins de l’associació són entre altres: promoure i contribuir al benestar i la salut -entesa de forma holística- dels nostres socis i usuaris; ésser un espai pel coneixement i la difusió de les arts del moviment, la música, la gastronomia i el medi ambient; promoure el desenvolupament i l’economia local i incrementar el valor artístic i cultural del municipi.

Gestionem l’Espai Dansa Natura, situat a la 2a planta de l’edifici de La Solana i puntualment el restaurant de la 1a planta. Promovem un lloc on trobar-se, on gaudir de bona companyia i delectar-se amb una oferta gastronómica i artística innovadora. Volem aprofitar al màxim el nostre entorn natural com a font d’inspiració, però també com a font de saviesa.

L’Associació, a banda de la Junta, està formada per socis voluntaris, que fan que els projectes que impulsem siguin una realitat.

Els nostres principals projectes són:

  • El Festival MUDA Pirineus, música i dansa a la Coma de Burg. 22 de juny.
  • L’EDN, amb els seus tallers i espai de residència. De Setmana Santa fins octubre.
  • Cicle d’arbres monumentals, excursions i intervencions artístiques al entorn d’arbres singulars del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Dos primers caps de setmana d’octubre.